Διακονία Φροντίδας

 

Τι είναι:

Η Διακονία Φροντίδας κάνει επισκέψεις σε άτομα της εκκλησίας που είναι ασθενή, ηλικιωμένα, με ειδικές ανάγκες ή κινητικούς περιορισμούς, στους φροντιστές αυτών των ατόμων, σε άτομα που πενθούν το θάνατο αγαπημένων τους ή βιώνουν άλλες απώλειες (π.χ. διαζύγιο, ανεργία κτλ.), αλλά και σε άτομα που βιώνουν ευχάριστες μεταβολές όπως γάμος, γέννηση μωρού, πρόσφατη εγκατάσταση στην πόλη (π.χ. νέων, φοιτητών) κτλ. Απώτερος σκοπός της Διακονίας Φροντίδας (ΔΦ) είναι να δημιουργηθούν σχέσεις φιλίας και αγάπης μεταξύ των μελών της εκκλησίας, όσων υπηρετούν και όσων υπηρετούνται, και να προωθηθεί ένα κλίμα έμπρακτου αδελφικού ενδιαφέροντος, στενότερης επικοινωνίας και συμπαράστασης μεταξύ μας.

"Να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, όπως εγώ σας αγάπησα"(Ιωαν. 15:12)

 

Πώς γίνεται:

Κάθε μέλος της Διακονίας Φροντίδας αναλαμβάνει να επισκέπτεται 1 ως 4 άτομα (τα ίδια κάθε φορά) 1-2 φορές το μήνα, για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται (αρκετές βδομάδες ή μήνες). Τα μέλη της ΔΦ μπορεί να υπηρετούν ατομικά ή σε ομάδες των 2-3 τα άτομα που αναλαμβάνουν. Μια επιτροπή οργανώνει και συντονίζει τα μέλη και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

"Ας μην αγαπάμε με λόγια και ωραίες φράσεις, αλλά με έργα κι αγάπη αληθινή(Ιωαν. 3:18)

 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις:

Κάθε άτομο που αγαπά το να επικοινωνεί και να συμπαρίσταται στους ανθρώπους μπορεί να πάρει μέρος στη ΔΦ.  Αν θέλεις να διαθέσεις τα χαρίσματα και τον χρόνο σου σε μια τέτοια υπηρεσία προς το Θεό και τους ανθρώπους, επικοινώνησε με τους αδ. Παντελή Σιδηρόπουλο, Θανάση Τσιβιλίκα, Μαρία Παπαδοπούλου-Καλοτεράκη, Ανέστη Νικολαΐδη και Μαρία Πλατσίδου. Σύντομα θα κάνουμε την πρώτη μας συνάντηση για ενημέρωση και συντονισμό της ομάδας.

Αν γνωρίζεις άτομα της εκκλησίας μας που περνούν δυσκολίες (π.χ., είναι ασθενή ή ηλικιωμένα, φροντίζουν άλλους, πενθούν, έχουν προβλήματα και χρειάζονται συμπαράσταση, κτλ.), αλλά και άτομα που βιώνουν ευχάριστες αλλαγές στη ζωή τους (π.χ., γέννηση μωρού, πρόσφατη εγκατάσταση στην πόλη) που πάλι θέλουν παρέα και υποστήριξη, ειδοποίησε έναν από τους παραπάνω αδελφούς. 

" Σας βεβαιώνω πως, αφού τα κάνατε αυτά για έναν από τους άσημους αδελφούς μου, τα κάνατε για μένα" (Ματθ. 25:34-40) 

Ώρες Συναθροίσεων

Κυριακή Πρωί: 11:00
Τετάρτη Βράδυ*: 20:00

Όμιλοι Νέων & Εφήβων*: Σάββατο 19:30
Κυριακό Σχολείο*: Κυριακή 11:00
Συμπροσευχή: Τετάρτη 19:00 και Κυριακή 10:30
Βιβλικό Κέντρο Εκπαίδευσης: Δευτέρα στις 19:00

* Στην Αίθουσα Αποστόλου Παύλου (Π.Π. Γερμανού 37)

Επικοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 37
54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΑ:
Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 6
54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310273760

 

Social Media