Όμιλοι Εφήβων Γυμνασίου & Λυκείου

 

Γέλια, φωνές, προσωπικό στυλ, διάβασμα, αυθορμητισμός, ειλικρίνεια, αδεξιότητα, αμφισβήτηση, τεχνολογία, αναζήτηση, προβληματισμός, όνειρα…. Αναμφισβήτητα, μία από τις πιο ζωντανές ομάδες της εκκλησίας μας αποτελούν οι όμιλοι Γυμνασίου και Λυκείου.

Με κύρια γνωρίσματα της ηλικίας τους τις γρήγορες και θεαματικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της προσωπικότητας τους αλλά και εκφράζοντας έντονη υπαρξιακή αγωνία και πνευματικούς – ηθικούς προβληματισμούς, αναζητούν την προσωπική τους ταυτότητα μέσα και από τη διαμόρφωση της φιλοσοφίας ζωής τους. Αποτελούν έτσι μια πρόκληση και πρόσκληση, διεκδικώντας και κερδίζοντας το ενδιαφέρον, την αγάπη και ουσιαστική προσέγγιση, πρωτίστως, της οικογένειας αλλά και της εκκλησίας.

Μια τέτοια ζωντανή και όμορφη ομάδα αποτελούν οι 50 περίπου έφηβοι της εκκλησίας μας που συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο στις 7.00 το βράδυ. Η συνάντησή τους ξεκινά με κοινή υμνωδία με τον όμιλο Νεολαίας. Αμέσως μετά η διδασκαλία σε δύο χωριστές ομάδες, Γυμνασίου και Λυκείου. Ακολουθεί η ώρα της παρέας – συναναστροφής: παίζουν, αστειεύονται, γελούν, λένε τα νέα τους, γνωρίζονται, γεύονται σπιτικά εδέσματα. Ακόμη οργανώνουν συναντήσεις και δραστηριότητες με ομίλους άλλων εκκλησιών.

Η διδασκαλία αφορά βασικές αλήθειες της πίστης και της έμπρακτης χριστιανικής ζωής αλλά και θέματα που σχετίζονται με καθημερινά βιώματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της ηλικίας τους∙ άλλη βασική προτεραιότητα η αίσθηση αποδοχής και ένταξης στην ομάδα του Ομίλου Νέων της εκκλησίας.

Ώρες Συναθροίσεων

Κυριακή Πρωί: 11:00
Τετάρτη Βράδυ*: 20:00

Όμιλοι Νέων & Εφήβων*: Σάββατο 19:30
Κυριακό Σχολείο*: Κυριακή 11:00
Συμπροσευχή: Τετάρτη 19:00 και Κυριακή 10:30
Βιβλικό Κέντρο Εκπαίδευσης: Δευτέρα στις 19:00

* Στην Αίθουσα Αποστόλου Παύλου (Π.Π. Γερμανού 37)

Επικοινωνία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 37
54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΑ:
Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 6
54622 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310273760

 

Social Media