Έφηβοι

Γέλια, φωνές, διάβασμα, αυθορμητισμός, ειλικρίνεια, αμφισβήτηση, τεχνολογία, αναζήτηση, προβληματισμός, όνειρα… Αναμφισβήτητα, οι έφηβοι αποτελούν μία από τις πιο ζωντανές ηλικιακές ομάδες. Με κύρια γνωρίσματα της ηλικίας τους τις γρήγορες και θεαματικές αλλαγές σε όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς τους αλλά και εκφράζοντας έντονη υπαρξιακή αγωνία και πνευματικούς – ηθικούς προβληματισμούς, αναζητούν την προσωπική τους ταυτότητα μέσα και από τη διαμόρφωση της φιλοσοφίας ζωής τους. Αποτελούν έτσι μια πρόκληση και πρόσκληση, διεκδικώντας και κερδίζοντας το ενδιαφέρον, την αγάπη και ουσιαστική προσέγγιση, πρωτίστως, της οικογένειας αλλά και της εκκλησίας.
Μια τέτοια ζωντανή και όμορφη ομάδα αποτελούν οι έφηβοι της εκκλησίας μας που συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο στις 19:30 στην ώρα του Ομίλου Εφήβων, ο οποίος λειτουργεί από το Σεπτέμβριο ως τον Ιούνιο, και είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα 12 έως 18 ετών που θέλουν να τον επισκεφθούν.
Η συνάντησή τους ξεκινά με κοινή υμνωδία με τον Όμιλο Νέων. Αμέσως μετά ακολουθεί η διδασκαλία σε δύο χωριστές ομάδες, Γυμνασίου και Λυκείου, και στη συνέχεια η ώρα της παρέας: παίζουν, αστειεύονται, γελούν, λένε τα νέα τους, γνωρίζονται, γεύονται σπιτικά εδέσματα. Ακόμη, οργανώνουν συναντήσεις και δραστηριότητες με εφήβους άλλων εκκλησιών. Η διδασκαλία αφορά βασικές αλήθειες της πίστης και της έμπρακτης χριστιανικής ζωής αλλά και θέματα που σχετίζονται με καθημερινά βιώματα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της ηλικίας τους.

Scroll to Top