Παιδιά

Το Κυριακό Σχολείο είναι η διακονία της εκκλησίας για την Βιβλική κατήχηση των παιδιών και απευθύνεται σε παιδιά 2-12 ετών. Ο Χριστός είπε: «Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έρθουν κοντά μου, γιατί η βασιλεία του Θεού ανήκει σε ανθρώπους που είναι σαν κι αυτά» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο 19:14). Ακολουθώντας λοιπόν την εντολή του Χριστού, η εκκλησία μας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διδασκαλία της Βίβλου στα παιδιά, αλλά και στην δημιουργία μιας ειδικής παιδικής λατρείας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της ηλικίας τους, όπου τα παιδιά μπορούν να ψάλλουν παιδικούς ύμνους και να μάθουν από μικρά να λατρεύουν τον Θεό και να συμμετέχουν ενεργά στη λατρεία.

Ύμνοι και Βιβλικά μαθήματα
Στο Κυριακό Σχολείο της εκκλησίας μας συμμετέχουν περί τα 100 παιδιά, και λειτουργεί από το Σεπτέμβριο ως τον Ιούνιο κάθε έτους. Κάθε Κυριακή την ώρα της πρωινής λατρείας της εκκλησίας μας στις 11:00 ξεκινά ταυτόχρονα και η λειτουργία του Κυριακού Σχολείου με την παιδική λατρεία στην Αίθουσα Αποστόλου Παύλου. Την ώρα αυτή τα παιδιά μαθαίνουν να δοξάζουν τον Θεό με ύμνους, προσευχή και αποστηθίζοντας κάθε φορά κάποιο διαφορετικό χωρίο της Βίβλου. Στη συνέχεια πηγαίνουν στις τάξεις τους, οι οποίες είναι χωρισμένες ανά ηλικία. Εκεί έχουν μάθημα ειδικά προσαρμοσμένο ανά ηλικιακή ομάδα, και διδάσκονται ιστορίες μέσα από την Αγία Γραφή, ώστε ως το τέλος του Δημοτικού Σχολείου να έχουν διδαχθεί όλες τις βασικές ιστορίες της Βίβλου. Φυσικά, σε κάθε μάθημα, η εστίαση δεν είναι μόνο στο τι έγινε σε κάθε Βιβλική ιστορία, αλλά και πώς μεταμορφώνει πρακτικά τη ζωή μας καθημερινά.

Παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση
Μετά το μάθημα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία για παιχνίδι και παρέα με τους φίλους τους, μέσα από το Παιδικό Club, μια ώρα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 2-12 ετών. Πραγματοποιείται και αυτό κάθε Κυριακή μετά την πρωινή λατρεία της εκκλησίας, και τη στελεχώνουν εθελοντικά μέλη της εκκλησίας. Στόχο της έχει τα παιδιά να περνούν χρόνο μαζί ευχάριστα, έτσι ώστε να συνάψουν φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και να δημιουργηθεί ένα οικείο για αυτά περιβάλλον, ήδη από τα πρώτα χρόνια παρουσίας τους στον χώρο της εκκλησίας.
Παράλληλα, είναι μια δράση που ευχαριστεί όχι μόνο τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους μεγάλους, καθώς δίνεται η δυνατότητα στους γονείς των παιδιών να περάσουν λίγες ώρες ξένοιαστοι, αξιοποιώντας και επενδύοντας τον χρόνο τους ελεύθερα, όπως επιθυμούν, νιώθοντας ασφάλεια για την φροντίδα των παιδιών τους.

Εκδηλώσεις
Στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται πάρτι για τα παιδιά, εκδρομές και γιορτές. Στη χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσιάζουν όμορφα χριστουγεννιάτικα  τραγούδια,  ποιήματα και  σκετς, ενώ στη γιορτή για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς κάθε Ιούνιο, τα παιδιά ψάλλουν ύμνους και μοιράζονται τι έμαθαν στη διάρκεια της χρονιάς.

Ταυτόχρονα, η εκκλησία μας επιθυμεί να σταθεί και δίπλα στους γονείς των παιδιών, ενθαρρύνοντάς τους, στηρίζοντάς τους στο γάμο τους, και παρέχοντάς τους με εφόδια που θα τους βοηθήσουν στην πνευματική αλλά και πρακτική ανατροφή των παιδιών τους. Έτσι, στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια για ζευγάρια, καθώς και για την ενημέρωση των γονέων πάνω σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων αυτών είναι αφενός το να σταθεί η εκκλησία δίπλα σε όλες τις οικογένειες, και αφετέρου το να νιώσουν τα παιδιά  ότι τα αγαπάμε και τα φροντίζουμε, όχι μόνο στη διδασκαλία, αλλά σε κάθε τομέα της ζωής τους και στη διασκέδασή τους. Μέσα από όλα αυτά θέλουμε τα παιδιά να νιώσουν την εκκλησία ως το δεύτερο σπίτι τους, και να δουν τον Θεό μέσα από τη ζωή και το παράδειγμά μας.

Scroll to Top