Ζευγάρια

Επιθυμώντας να σταθεί έμπρακτα δίπλα στα ζευγάρια και τις οικογένειες της εκκλησίας, η εκκλησία μας έχει ξεκινήσει μια σειρά από σχετικές δράσεις και προγράμματα, οι οποίες παρέχονται δωρεάν προς όλους, και περιλαμβάνουν:

Σεμινάρια για ζευγάρια ή για γονείς: Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται σεμινάρια ή webinars με θέματα που αφορούν τη σχέση του ζευγαριού, καθώς και άλλα με θέμα την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε διάφορες ηλικίες. Μέσα από αυτά, τα ζευγάρια μπορούν να κατανοήσουν πώς να έρχονται πιο κοντά και μεταξύ τους και με τα παιδιά τους, να συζητήσουν για όσα τους απασχολούν, και να ακούσουν πρακτικές συμβουλές για το πώς να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, σε κάθε ηλικία.

Συμβουλευτική ζευγαριών ή οικογενειών: Η εκκλησία μας παρέχει δωρεάν συμβουλευτική για ζευγάρια ή οικογένειες, σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να βοηθά και στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση θεμάτων που απασχολούν τα ζευγάρια. Η συμβουλευτική γίνεται είτε από κάποιον από τους ποιμένες της εκκλησίας, είτε από ειδικούς ψυχικής υγείας, ανάλογα με την ανάγκη και την ειδικότητα που χρειάζεται κάθε φορά. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται και ειδικές συναντήσεις προγαμιαίας συμβουλευτικής για ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, ώστε ως εκκλησία να σταθούμε δίπλα τους, τόσο πριν, όσο και μετά το γάμο τους. Για να κανονίσετε μια συνάντηση συμβουλευτικής οποιουδήποτε είδους, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά (2310 273380), είτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στην καρτέλα «Επικοινωνία» της ιστοσελίδας μας.

Μικρές ομάδες ζευγαριών: Η εκκλησία μας έχει επίσης δημιουργήσει εξειδικευμένες ομάδες ζευγαριών, με 4-5 ζευγάρια παρόμοιας ηλικίας στην κάθε ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, τα ζευγάρια έχουν την ευκαιρία, όχι μόνο να γνωριστούν καλύτερα και να κάνουν παρέα με άλλα ζευγάρια που να είναι σε παρόμοιο στάδιο ζωής με εκείνα, αλλά και να στηρίξουν ο ένας τον άλλο, καθώς και να έχουν συζητήσεις ή ομιλίες από ειδικούς που μπορούν να προσκαλέσουν για να τους μιλήσουν για θέματα που να τους απασχολούν.

Συναντήσεις για μητέρες παιδιών προσχολικής ηλικίας: Οι συναντήσεις «Μαμά για σένα» απευθύνονται σε μητέρες παιδιών 0-6 ετών, και λαμβάνουν χώρα το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, από τις 10:30 ως τις 12:30. Έχουν ως σκοπό την ενθάρρυνση των νέων μητέρων, οι οποίες πολλές φορές όταν έχουν μικρά παιδιά έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από υποστήριξη και ενθάρρυνση. Στη διάρκεια των συναντήσεων υπάρχει δωρεάν φύλαξη για τα μικρά παιδιά σε ξεχωριστό χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. εδώ.
[link που να οδηγεί στην υποσελίδα «Μαμά για σένα»]

Scroll to Top